Middagsgäster.

Japp, snart kommer de in en del drös.   De blir : Mamma, Pierre, Adam och Rebecka :)
De blir trevligt de!

Senare ikväll kommer Paddis hit och ska göra mej sällskap ikväll och inatt, så de blir roligt de!
Kika lite film och svulla och snacka skit, de ni.. de är grejer de :) hehe.
Jaa, så vare med de.
Bonzo följer med Mamma o dom hem sen han och sussar där.Tänker har ja redan skaffat hundvakt så kan ja lika gärna utnyttja(stavning) de.

Tänk vad stavningen försvinner när man gått klart grundskolan eller när man inte håller på att skriva en massa "alldagliga" saker, iallafall för mej, eller så är jag bara lat och inte orkar bry mej så speciellt mycket.  Så äre säkert!

Nääe, nu ska ja börja riva ost eller nå annat skoj, de blir Tacos iaf :)

Ha en trevlig kväll!

Obehagligt.

Inatt då, kl 12 ca kom det någon och knackade på dörren och vela komma in. Det va enligt honom min granne, vilket jag såg genom dörren att de inte var, full som en kastrull va han och skit förbannad för att ja inte vela släppa in honom.. Och Bonzo stog och skällde och den fulla stog och skrek j*vla hund att skälla o de ena med de trejde, har inte en aning om vem de va men de va inte alls så trevligt!

Skulle sova hos Jossan inatt , för hon har ju flyttat och så vela ja ju såklart sova där.. och lite extra blev de ju efter inatt.. nu vill jag verkligen inte sova här själv.. Menmen, så ja fixa hundvakt och hela köret men hon hade glömt bort att hon skulle ut.. Så kan de vara.

Nääe, nu ska ja ta och äta lite lunch!


Hörshej!

Huvudvärk.

Denna ständiga huvudvärk börjar gå mej på nerverna nu, likså hostan som kom helt oanmäld igår morse.
Men men, de är väl bara att hålla igen.. :)
Annars äre bara bra, fick hem min Angel sound igår, så ja låg väl lite mer än en halvtimme och bara lyssna på älsklingens hjärta :)   Heeelt underbart!
På måndag ska ja till BM igen, men de är bara för att ta blodtrycket, bra att dom har uppföljning ifall de skulle vara nå.
I Helgen blire lungna bullar iaf, imorron tänkte ja om ja skulle gå till Kocka en sväng och hälsa på.. Hon har ju flyttat och nu hade hon fått dit lite möbler så nu måste ja dit och inspektera :P   Men de är nog jätte fint där :)

Nääe, nu ska ja hitta på nå annat!

Hörshej!

Prommis.

Sådär ja, nyss varit ute på en promenad med hunden och pappa o maja. Kul att träffa dom lite med, är ju inte så orfta man träffar pappa fast vi bor nära.. menmen!

Annars idag händer de väl inte så mycket, tänkte lägga mej och vila lite nu och sen kommer Kristoffer och äter med mej så ja slipper äta själv :P Rikard jobbar han!
Imorron ska ja upp tidigt, ska till psykologen och sen stannar ja i stan och går till farmor för ja har endå skola sen på eftermiddan, så då kan ja lika gärna stanna istället för att åka in 2 gånger, de låter bara jobbigt..
Bättre att vara med farmor och farfar lite :)

Jaa, så vare nog med det.
Vet igår gick sådär, Bonzo va jäääätte duktig men han har tydligen problem med alla sina ben.. hmm de känns inte så kul, men vi skulle få nån medicin som vi skulle ge honom i 2 veckor så får vi se hur de blir sen, förhoppningsvis blir han bättre av de! :)

Nääe, nu ropar soffan högt på mej!
Hörshej!

V. 13

Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram - som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

fetal development at 13 weeks
Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del, har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är såpass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

Lungt!

Sådär, har faktiskt varit inne på akuten nu och kollat lite.
Har varit väldigt orolig dom senaste dagarna och så idag fick ja vääärldens kramper så ja ringde till förlossningen och dom skicka in mej direkt.
Och där fick ja se min lilla älskling, så underbart :)
Doktorn sa att h*n spakade boll där inne :P hehe.   De blir nog en fotbolls spelare. :)
Fick de hur h*n rörde sej och att hjärtat tickade på dom de skulle.
Bäsen va även så stor som h*n skulle i vecka 13 , så nu är mamma Sandra nöjd som ja vet inte vad :) Glad är jag oxå :D

Jag kan knappt vänta tills aug, tycker tiden går så fruktansvärt segt, men men.. Den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge.. Right..? :)

Imorron äre skola som gäller och sen till vet med Bonzo och kolla upp höften hans. Hoppas allt går bara bra!
Han har typ alltid haft problem med höften, men nu på senaste tiden tycker ja att han har blivit värre, så då äre bara att göra sin plikt som djur ägare och kolla upp de :)
Och lilla Kira då, mammas lilla VILDE.. Ahh de kan man lungt säga, hon far runt här.. golv och tak :P
Men hon är livlig iaf, och gosig när mamma ska sova.. för då kommer hon och vill oxå vara med och sova på kudden :)
När hon va mindre gick de ju bra, men nu är hos ju så stooor.. Tjockis :)

Nääe, nu ska ja nog avrunda här och gå och äta mitt götta som ja har köpt och mysa lite med älskling.
Skickar iaf in vad som händer i min mage denna vecka :P

Hörshej!

Jaja..

Jaa, de känns ganska tungt just nu lixom.
Mycket som händer, tyvärr en massa tråkigheter.  Jobbigt!


Annars är de väl bra, magen växer och ja är ganska svullen.. ser ut som om ja är längre än va ja är. Men de är skojigt :)

Nu ska ja mysa med min älskling!




För stolt

Morgan.


R.i.p Morgan .



Hoppas du finner ro nu.







Hello!

Nu va de ett tag sen man skrev här igen då :)   Börjar bli dålig på de har ja märkt. Ska försöka bättra mej!

I förrgår så va Adam här och hälsade på, alltid lika trevligt :) Vi busa och va ute i skogen med Bonzo.
Igår va vi till pappa Mikael på middag och Rikard passade på att dona med Mikaels dator.
Och idag då.. jaa tagit de lungt fram tills nu, snart blire skola och sedan fika med Elin och lill tösen på stan.. även lite inhandling av kläder från Gina :P   Ohh så trevligt :)

Nääe, nu ska ja fixa de sista sen iväg till den stoooora staden Hudiksvall! hehe.


Hörshej!

V. 12

Bebisen

Fostrets längd är denna veckan ungefär 6-7 cm och väger mellan 8 och 14 gram, mer än en fördubbling på bara 3 veckor!

Vid den här tiden börjar fostrets skelett att bildas och förkalkas så sakteliga, även om ändarna förblir mjuka och flexibla ända upp i tonåren för att kroppen ska kunna växa. Matsmältningssystemet förmår nu göra sammandragningar som för maten genom tarmarna, och det kan också tillgodogöra sig socker.


Hypofysen har börjat producera hormoner och det är vanligen möjligt att höra hjärtslagen med en doppler hjärtmonitor. Bebisen har också börjat utveckla reflexer och dess hud är väldigt känslig. Hjärnan är fullt utvecklad och detta gör att den nu kan uppleva smärta. Ögonlocken

har bildats och täcker ögonen men kommer att förbli stängda fram till den sjunde månaden för att skydde de ännu inte färdiga ögonen.

Even though you won't be able to feel your baby moving at this time, you can stimulate him and he will squint, open his mouth and move his fingers or toes.

Du

I slutet av veckan är din livmoder för stor för att rymmas helt och hållet i ditt bäcken. Det är möjligt att du kan känna livmodern strax ovanför blygdbenet.

Livmodern fortsätter att växa genom hela graviditeten, och återgår till  normal storlek inom några veckor efter förlossningen. Innan graviditeten är livmodern nästan solid och väger c:a 70 gram, men vid förlossningen väger den omkring 1.1 kg och innesluter fostret, fostervattnet och moderkakan!

Det kan hända att du börjar känna dig bättre och inte lika illamående då denna hos många kvinnor brukar avta omkring vecka 12. Det är också möjligt att det börjar synas på din mage att det finns en liten bebis därinne,
Rymliga och löst sittande kläder känns bäst nu. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång.


Sådärja.

Nu har min ilska släppt :) De va skönt. hehe, fattar inte varför de blir så där- men de är väl graviditetshormonerna som spökar. Jag måste ha en jävla massa :)
Såå, nu har ja ätit min pasta, pratat lite i tele och varit ute i KYLAN med hunden.
Blir nog tv:n snart, hoppas bara att de är nå bra... jag fattar lixom inte, vi har hur mycket kanaler som helst men de är typ aldrig nå bra på tv:n.
Längtas tills DH och GA börjar igen, mycket bra!

Nääe, nu ska ja kolla om de är nå braigt på tv:n.

Hörshej!

Nääe..

Idag är de inte riktigt min dag lixom.. vet inte varför, de är ju endåbra saker som har hänt..
Men jag är bara så himla lätt irriterad. Pang säger de bara.  jobbigt värre fan.

Har iaf varit upp till mamma en sväng idag och hälsat på bäbis, och åt lite lunch. De va bra de.
Men se på f'n nu slockna alla lysen ute oxå, de är en massa snorungar som håller på o gör så typ varje kväll.. Åhhh va irriterad ja blir.
Jag borde inte få finnas bland folk en sån här dag :P . åhhh....
Nääe, nu ska ja gå och koka lite pasta och blanda med vitlöksgrejs.

Hörshej!!

Städning.

Så där ja, då va städningen nästan klar för denna vecka med :) så skönt.
Har även rensat ur en massa saker ur våran "skrubb" vi har i sovrummet.. Shit, fattar inte att så mycket saker fick plats..
Jaa, så vare med de iaf!

Snart ska vi in till stan och handla lite och hämta pizza, och så kommer ju gull Jenny :)
Nääe, nu ska ja fortsätta.. undra om ja ska dammsuga klart, jaa. så får de bli :)


Hörshej!

V. 11

Nu är graviditetens allra mest kritiska tid över. Från den här veckan och fram till vecka 20 växer fostret mycket snabbt. Det växer i längd från 44 - 60 millimeter till cirka 19 centimeter i vecka 20. Vikten ökar under samma period från 8 gram till cirka 300 gram. För att en sådan tillväxt ska vara möjlig ökar blodkärlen i moderkakan både i storlek och i antal för att ge fostret tillräckligt med näring.

Könsorganens tillväxt sker också snabbt den här veckan. I början av veckan består könsorganen bara av lite vävnad. Sen utvecklas vävnaden till antingen en penis eller en klitoris och yttre blygdläppar. I slutet av veckan kan man se fostrets genitalier. Fostret kan röra på sig och huvudet utgör ungefär fostrets halva längd. 


Mamma:

Även om fostret kan röra sig så är det för tidigt för att du ska kunna känna dess rörelser. En del blir mindre illamående efter elva graviditetsveckor. Vissa kan känna en svag värk i nedre delen av revbenen - det är normalt och inget att oroa sig för.


Skojjigt :)


Lyckodag!

Japp, idag måste vara min lyckodag iaf :)
Först till skolan och ordnade upp en massa saker, så nu är allt igång igen :)
Sen träffa Maddis och åt på Jambo, älska! 
Sen drog jag och Rikard till BM och då stack dom mej i fingret och armen för att kolla en massa prover, och allt va bara bra :) Skönt att höra.  Är så orolig att ja ska få diabetes nu när ja är gravid, man kan ju få de men mitt socker va helt perfa :)   Underbart !
Skrev ju i förrain lägget att ja hade bett farmor att köpa sån där "tjärgodis", men hon hitta då inge.. Men sen så åkte vi till rätt pris för att ja skulle köpa lite, och va ser Sandra ? Jo TJÄRGODIS :)    Åhh, älska!
Så nu är ja lycklig.. hehe.


Nääe, nu ska ja fortsätta äta mitt tjärgodis och bara må bra :)


Hörshej!

Bonzo.

Hejsan hoppsan!
Ska snart in till stan för att lämna Bonzo hos mamma.. ska ju på en massa möten imorron och vill inte lämna han hemma själv eller själv i bilen, så då får han vara hos mamma. De blir bra de.
Men vi hämtar ju hem honom imorron :)
Inatt jobbar Rikard så då blire jag och jag här hemma, skönt!

Annars så händer de väl inte så mycket idag.. blir nog mest bara lungt.
Farmor och farfar åker ut på båtresa idag dom med, fast dom kommer hem imorron :)
Har beställt godis av henne, hoppas hon fatta va ja menade för godis nu då och att dom har dom. Skulle vara väldans götta :)
Tycker de är lite otrevligt att dom ska ut och åka båt när de blåser som de gör, hoppas allt går bara bra!

Imorron ska ja till Bm, Rikard ska följa med han oxå.. De blir nog bra de.
Nääe, nu ska ja ta och göra mej klar för denna dag!



Varför ?

Julen.

Japp, då va den bortstädad med :)   Känns mycket bättre nu, men lessnar ju så på allt som har med jul att göra.
Har även varit och grillat korv med Rikard och Kristoffer och såklar hunden. Va ut till stugan.. men de blåste så himlans mycket ju, men eld fick vi endå :)     Tycker de är så gott att grilla ute.. mumms.
Rikard håller på att laga mat han nu, de blir WokWok :P    De blir göttans de.

Jaa, och så har vi de där med rökningen med.. de går skit rent av sagt, eller ja röker ju mindre än va ja gjort men men..
Nu känner ja mej lite nere med, tycker inte så mycket om söndagar. Men that´s life!

Ikväll blire nog bara lungt hoppas ja, jag tänker då inte göra nå spec ikväll.

Hörshej!


Damien Rice - Cannonball

Men oj då..

Nu va de ett tag sen man skrev här då :) hehe.
I alla fulla fall så drog vi ner till S-viken igår, jag, rikard, mamma och adam !
Himlans trevligt, så idag har vi bara tagit de lungt.. jag tog en tupplur(som vanligt nu för tin :)  o så.. Sen vare faktiskt dax att åka hem så de inte skulle li för sent.
Men vi har iaf  haft de väldans bra god mat och bra sällskap, kan de bli bättre ?
Idag i bilden påväg hem iaf så tyckte Adam VERKLIGEN om att prata, han pratade konstant heeela vägen :)
Men de är bra de att han tycker om att prata. Så vi pratade om universum och spindlar och lite annat smått o gott :) Gull älsklingen då!
Nu sitter ja här en sväng då, väntar på att rikard och kristoffer ska komma tillaka så vi ska kika lite film..Dom är ute med hunden nu. De gör dom alldeles rätt i :)   Så slipper jag när de är kissekallt ute ! hehe.


Nääe, nu ska ja hitta på nå annat!
Hörshej!

illa jag må illa..

Fy bubblans va ja mår illa nu..blä blä blä är de enda ja kan säga om de, fast jag vet att i slutändan kommer de lätt vara värt de!  :)
Tänkte i stort sett bara skriva go natt, är så himla trött så ja läre gå o natta mej, jag och min nyponsoppa :)
Faktiskt så brukar nyponsoppa hjälpa, hoppas de fortsätter så.
Lite sugen på att få någon sån där graviditetsnoja är jag med, skulle vara kul och veta vad de blir för något!
Fast alla får ju inte de heller, så de märks :)

Nääe, gott folk. Nu äre natti natti för Sandra Schilling och liten i magen :)

Hörshej!

Vecka 10 :)

Stäng popup

Mamma

Magen blir mätt väldigt lätt
Du kan märka att kroppen svullnar lite överallt och det kan påverka olika kroppsfunktioner som du kan uppleva som "onormala". Väggar och slemhinnor i magsäck och tarmar svullnar, födan passerar långsammare genom matsmältningskanalen och det samlas mer gas i tarmarna. Magen putar och det är inte ovanligt att du och din omgivning upplever det som om du är längre gången i graviditeten än vad som är fallet. Du kan också känna av att du blir proppmätt alldeles plötsligt, och det beror på att maten stannar dubbelt så länge i magsäcken som i vanliga fall.


Tips!
Ät mindre och fler mål mat om dagen, och glöm inte att dricka.


Upp

Barn

Under vecka 10 ökar längden från hjässa till stjärt i medeltal till 3,6 cm.

Vecka 10 Teckning: GP/ Lars Grennert

Ansiktet börjar anta mänskliga drag även om ögonen fortfarande sitter långt ifrån varandra ute på sidorna av skallen. Nästippen syns tydligt liksom munnen.
Armarna börjar böjas i armbågarna och benen i knävecken. Händerna är lätt kupade och i början av vecka 10 börjar man kunna se på fötterna var tårna ska komma och de syns åtskilda i slutet av veckan. Såväl händerna som fötterna kan mötas. Mot slutet av perioden blir rörelserna mer kraftfulla och fostret kan börja ändra läge. Barnet kan redan nu börja hicka, vilket betyder att diafragmamuskulaturen är tämligen väl utvecklad. Navelsträngen fäster långt ner på buken.
De vävnader som ska bli skelett börjar omvandlas till brosk och ben. Tarmen börjar bli ihålig som ett rör. De yttre könsorganen är tämligen väl utvecklade, men man kan ännu inte se om det är en pojke eller flicka.Sköldkörteln (tyreoidea) börjar redan i vecka 10 utsöndra ett hormon (tyroxin) som är viktigt för cellernas energiomsättning.

Känseln börjar utvecklas och barnet kan reagera på beröring.


Ultraljud

Åhh, nu har ja varit på UL :)
Åhhh ja fick de de lilla hjärtat ticka + att bäsen rörde sej en massa :) Helt underbart!
Fick även en bild, där ena benet syns och armen :D     Går inte med ord att beskriva denna glädje!
Fick iaf veta att jag är i vecka 10. åhh.. hehe.
Detta är helst underbart!
När ja låg där visste ja inte om ja skulle gråta eller skratta, så ja grät en skvätt, såklart glädje tårar :)

Nääe, nu ska ja lägga mej och vila lite sen iväg till psykologen :)

Hörshej!

Film tajm.

Yes, snart blire lite film med Christina :)
Hon va även här igår och kikade film och då tittade vi på Twilight (stavning), kan verkligen rekomendera den !
Nu håller vi på att fundera på vad vi ska se ikväll, alltid lika svårt! hehe, men nå ska de bli iaf.
Imorron ska ja till gyn för UL :) längtas en himla massa, ska bli spännande att se lilla älsklingen.
Hoppas allt är bara bra med liten.

Nääe, nu ska vi försöka enas om någon film :)


Hörshej!

Barnmorska :)

Sådär ja, då har man varit på första besöket där med !   Och hon tror att ja redan är i vecka 14 ? Kors, men de skulle ju vara kul :)
Jag får veta mer exakt på onsdag när ja varit på Ul, längtar så mycket :)
Nu ska vi till Mikael en sväng, skriver kanske mer sen!

Kappan efter vinden.

Det har ja märkt att dom flesta i min nähet gör.. mycket udda vill ja mena..
Man vet aldrig riktigt vart man har folk osv. drygt!

Slapp dag idag med :) hunden är hos Mikael så då har vi lite semester.
Igår va vi hos Mikael och åt lite middag iaf god mat de va iaf!
Ikväll ska vi till Marina på middag och lite spelkväll :) De blir nog trevligt de!

Imorron ska ja till BM, de blir kul de!
Upp tidigt ska ja med, måste upp och ringa lite samtal och hoppas på de bästa  :)


Nääe, nu ska ja göra nå annat!


Hörshej!

Slapp dag!

Japp, idag har de varit en riktigt slapp dag.. Jag och R har lagat framför tv:n heeela dagen typ och kikat på vänner och de har varit så skönt.
Nu väntar vi på att potatisklyftorna ska bli klara så vi får äta någon gång, läängtar så efter den hem gjorta tzatzikin :) nam nam ! hehe.

Hörshej!

Jaja.

Jag tycker att det är förjävligt att behöva känna såhär med sin egen familj, verkligen!
Tyvärr så går de väl inte att göra nå åt.
Som de känns nu så firar vi nästa jul hemma, och folk som inte trycker ner en så fort dom får chansen får gärna titta förbi.
Helt jävla förjävligt!

Jaa, detta år började ju bra vill jag mena. Verkligen synd att de ska behöva vara sådär.
Och folk får tro vad dom vill att jag är överkänslig eller vad dom nu vill kalla de för.. Men jag har inte alltid varit gravid, och jag har i stort sett alla år kännt såhär.
Jaja..
Annars så har kvällen varit mycket trevlig, va till Marina då och åt jätte god mat och sedan blev de massa prat och skratt som alltid :)
Även att jag och Marina har "jagat" polisen :) haha, är man nyfiken så är man !


Nääe, nu blire natti natti för mej.

RSS 2.0